Επιτρέψτε μας να συστηθούμε - Hala
hala.gr is a website sharing information about HALA.
agency, ajax, background video, blog, business, clean, creative, fullscreen, mega menu, modern, multi-purpose, parallax, portfolio, responsive, retina
18494
page-template-default,page,page-id-18494,bridge-core-3.1.6,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.9,colored-header,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.4.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-9

Επιτρέψτε μας να συστηθούμε

Ο Σύλλογος

O Ελληνικός Σύλλογος Πραγματογνωμόνων και Διακανονιστών Ζημιών είναι το θεσμικό όργανο για την εκπροσώπηση των Πραγματογνωμόνων του ασφαλιστικού κλάδου πυρός στην Ελλάδα. Καθορίζουμε αυστηρούς κανόνες επαγγελματικής συμπεριφοράς και κώδικα δεοντολογίας προάγοντας έτσι την αξιοπιστία των Πραγματογνωμόνων. Παράλληλα συνεισφέρουμε στον εμπλουτισμό των γνώσεων του Πραγματογνώμονα μέσω της δια βίου Μάθησης και της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης. Συμμετέχουμε ενεργά στα ασφαλιστικά δρώμενα και αποτελούμε ισότιμο και πλήρως αναγνωρισμένο μέλος της FUEDI της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Πραγματογνωμόνων. Συνεργαζόμαστε στενά με όλους τους φορείς της Ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, την πολιτεία, τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους Διεθνείς Ασφαλιστικούς Οργανισμούς. Είμαστε αναγνωρισμένο επαγγελματικό σωματείο με σύμφωνα με την απόφαση 132/2012 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Ο θεσμικός μας ρόλος διαρκώς εξελίσσεται και εμπλουτίζεται.

O Ελληνικός Σύλλογος Πραγματογνωμόνων και Διακανονιστών Ζημιών ή στα Αγγλικά Hellenic Association of Loss Adjusters (HALA) έχει την μορφή Επαγγελματικού Σωματείου και η έδρα του βρίσκεται την Αθήνα. Η λειτουργία του Συλλόγου καθορίζεται από το καταστατικό του.

Οι σκοποί του Συλλόγου, μεταξύ άλλων, είναι:

  • η κατοχύρωση του επαγγέλματος του πραγματογνώμονα ζημιών του ασφαλιστικού κλάδου πυρός.
  • ο καθορισμός αυστηρών κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς και η προσπάθεια για την επιβολή και τήρηση τους από όλα τα μέλη.
  • ο συντονισμός, η αντιπροσώπευση και η προώθηση της δράσης των μελών και των ομάδων του σε τοπικό αλλά και εθνικό επίπεδο
  • η ίδρυση και συντήρηση πλούσιας, επαρκούς και αποτελεσματικής βιβλιοθήκης
  • η δημοσίευση και έλεγχος της κυκλοφορίας έντυπων ή ηλεκτρονικών βιβλίων, ενημερωτικών δελτίων και συναφών εκδόσεων, σχετικά με τις υποθέσεις του Συλλόγου και το επάγγελμα του πραγματογνώμονα ζημιών του ασφαλιστικού κλάδου πυρός
  • η διοργάνωση ομιλιών, σεμιναρίων και άλλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων

Καταστατικό

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

Ο κώδικας δεοντολογίας είναι υπό επικαιροποίηση και σε διαδικασία διαβούλευσης. Εάν είστε μέλος παρακαλούμε συνδεθείτε με το email σας ώστε να δείτε το προσχέδιο και να υποβάλετε τα σχόλιά σας.

Διοίκηση

Η Γενική Συνέλευση των μελών είναι το ανώτατο όργανο διοίκησης του Συλλόγου. Η Γενική Συνέλευση των μελών αποφασίζει για κάθε θέμα που τον αφορά, έχει την εποπτεία και τον έλεγχο του Διοικητικού Συμβουλίου και δικαιούται να το παύει οποτεδήποτε.

Ο Σύλλογος διευθύνεται από Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέγεται από την Γενική Συνέλευση των μελών και αποτελείται από πέντε (5) μέλη και δύο (2) αναπληρωματικά. Η διάρκειά της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου είναι τρία (3) έτη. Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν μόνο τα τακτικά μέλη. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. μπορεί να εκλέγεται μόνο δύο συνεχόμενες φορές στο αξίωμά του.

Η Ελεγκτική Επιτροπή είναι τριμελής και εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση. Η διάρκειά της θητείας Ελεγκτική Επιτροπή είναι τέσσερα (4) έτη. Σκοπός της είναι ο έλεγχος του οικονομικού απολογισμού και η υποβολή της σχετικής έκθεσης στη Γενική Συνέλευση, μαζί με τις παρατηρήσεις της και με εισήγηση για απαλλαγή ή όχι του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη.

Τα μέλη του ΔΣ που εξελέγησαν κατά τις τελευταίες χρονικά αρχαιρεσίες του Συλλόγου στις 22/11/2023 συγκροτήθηκαν σε Σώμα. Η θητεία του ΔΣ είναι 3ετής.

Πρόεδρος : Συμεών Μασέλης

Αντιπρόεδρος : Σταύρος Δημόπουλος (bio

Γραμματέας : Ευάγγελος Σούτης  

Ταμίας : Άννα Βλάχου

Έφορος : Σταύρος Τατάρογλου